Vár Panzió & Étterem

Vár Panzió & Étterem (1) Vár Panzió & Étterem (2) Vár Panzió & Étterem (3) Vár Panzió & Étterem (4) Vár Panzió & Étterem (5) Vár Panzió & Étterem (6) Vár Panzió & Étterem (7) Vár Panzió & Étterem (8) Vár
Vár Panzió & Étterem adatai:
cím:
Vár Panzió & Étterem
3332   Sirok
Petőfi u. 29.
telefon:
0036 36 361127, 0036 30 6486886
nyitva:
egész évben
szállás típusa:
panzió II., panzió
férőhely:
8 szoba (40 ágy)
tájékoztató árak:
4500 HUF / fő reggelivel
IFA: 350 HUF / fő / éjszaka

Leírás

Üdvözöljük a Vár Panzió és Étteremben, amely Sirok községben, a Mátra és a Bükk hegységek találkozásánál, a Tarna-patak gyönyörű völgyében található. A hagyományos magyar konyha és a palóc vidék ízeit őrző ételeinket kínáljuk Önnek, egyéb ismert és kedvelt ételek mellett.
Hagyományos magyar ételekkel várjuk kedves vendégeinket egész évben 11 és 20 óra között. Éttermünkben összesen 60 fő étkezését tudjuk ellátni. Panzió-éttermünket egy mindennap 8-20 óráig nyitva tartó söröző teszi teljessé. Panziónk összesen 8 szobában (pótágyakkal) 40 fő elhelyezését tudja biztosítani. Egész éves nyitva tartással működik, amelyben minden szoba zuhanyzóval és WC-vel van ellátva. Zárt udvari beálló díjmentesen rendelkezésre áll a kedves vendégeink részére.

TELEPÜLÉS LÁTNIVALÓI:

Siroki vár

A település történetének szerves részét képezi a siroki vár, mely romjaiban is megragadó látványt nyújt az év minden hónapjában. A vár a település központjától egy km-re, az északra levő Vár-hegy 294 méter magas kopár riolittufa kúpján található.
A középkorban a Tarna-völgyében észak felé vezető utak lezárására és ellenőrzésére igen alkalmas helyen épült, bár elsősorban földesúri magánvár volt, stratégiai szerepet alig töltött be.

Program: Minden évben június harmadik hetében rendezik meg a Siroki Várnapokat. A Várnapok alkalmával számos érdekes programmal várják az idelátogatókat. Ilyenek pl. a huszárok, vitézek, íjászok felvonulása, a lovagi vagy a vitézi torna.

Borics Pál hagyatéka

Sirok sajátos adottságai a kövek többirányú használhatósága kitermelt néhány iparágat. Ezekkel párhuzamosan fejlődött a kőszobrászat. Borics Pál (1912-1969) siroki születésű szobrászművészt méltán nevezték a "kő gyermekének". Alkotásai mai napig kőszobrászatunk időt álló alkotásai. A könyvtárban munkásságának egy része megtekinthető.

Kútvölgy

Kedvelt kirándulóhely Siroktól pár percre a hangulatos, szépen gondozott Kútvölgy. Sokan keresik fel egy-egy szalonnasütés, kikapcsolódás céljából.

Program: Minden évben július végén a Stray Dogs MC közremuködésével itt kerül sor a híres Nemzetközi Motoros Találkozó megrendezésére.

TELEPÜLÉS KÖZELÉBEN LÉVŐ GYÓGYFÜRDŐK:

Egerszalók - Gyógyfürdő

Magyarország észak-keleti részén, a Bükk hegység lábainál a Laskó patak partján, Eger város közvetlen szomszédságában terül el. Egerszalók az egri történelmi borvidék része: 600 ha területen termelik itt az Egri Bikavér alapanyagait és a fehér borfajtákhoz a zenitet, leánykát, muskotályt és olaszrizlinget. Az igazi nevezetesség azonban a község déli részén a föld mélyébol feltörő hoforrás. A nátriumot is tartalmazó kalcium-magnézium hidrogénkarbonátos hévíz, melynek metakovasav tartalma is jelentékeny, a kénes gyógyvizek kategóriájában az egyik legjobb besorolást kapta. Csontsérülések utókezelésére, izületi és reumatikus bántalmak gyógyítására bizonyítottan kiváló.

Az egerszalóki gyógyfürdő egész évben üzemel, és a siroki Vár Panzió Étteremtől mindössze 20 km-re található.

Bükkszék - Gyógyfürdő

Bükkszék változatos természeti környezetben lévő üdülőfalu, a Bükk hegység nyugati lábánál, a Pétervásári-dombságon, Egertől Sirokon át 27 km-re, Bükkszenttetőn át 20 km-re északnyugatra, a Tarna-völgyének peremén fekszik. A bükkszéki fürdőben két gyógyvízzel töltött medence, valamint egy 1000 m2 feszített víztükrű édes vízi medence szolgálja a gyógyulni és pihenni vágyók kikapcsolódását. Gyógyító hatású, az ország határain túl is ismert vizét Salvus néven palackozzák. A gyógyvíz mind fürdő-, mind ivókúra formájában alkalmas különbözo betegségek gyógyítására.

A bükkszéki gyógyfürdő május 1-jétől augusztus 31-ig üzemel, és a siroki Vár Panzió Étteremtől mindössze 6 km-re található.

Vár Panzió & Étterem paraméterei:

Beszélt nyelvek: magyar, angol, német

Szoba paraméterei: mikro, hűtőszekrény, WC, TV, telefon, Zuhanyzó

Szállás szolgáltatásai: WC, zuhanyzó/fürdőkád, reggeli, félpanzió, teljes ellátás, konyha, mikro, hűtőszekrény, ebédlő, parkoló, zárt parkoló, fedett parkoló, étterem, büfé, TV, telefon, társalgó, pressó, bankártya elfogadás

Környék szolgáltatásai: élelmiszerbolt, cukrászda, buszparkoló, golf, lovaglás, vadászat, horgászat, természetjárás, erdő/park, strand, gyógyfürdő, uszoda, vízpart, múzeum, vár, mozi, posta, benzinkút, fodrász, kozmetikai szolgáltatás, piac, gyógyszertár

Tagságok: Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP Kártya)

Booking.com