Timea Vendégház

Timea Vendégház (1) Timea Vendégház (2) Timea Vendégház (3)
Timea Vendégház adatai:
cím:
Timea Vendégház
3246   Mátraderecske
Árpád út 10.
telefon:
06-20/9612-200
nyitva:
egész évben
szállás típusa:
falusi szálláshely, vendégház
férőhely:
2 szoba

Leírás

Budapesttől 120 km-re Heves megyében, a Mátra északi lábánál fekszik a 2400 lakosú település, Mátraderecske. A község természeti kincsekben gazdag, fekvése szemet gyönyörködtető, levegője tiszta.

A vidék rendkívül tagoltsága miatt a kevelt kirándulóhelyek egyike. A változatos felszín következménye, hogy a táj illetve a község útjait is emelkedők illetve kanyargós utak jellemzik, amelyek önmagukban is élményt nyújtanak az idelátogatóknak. Nyártól-őszig élvezetes kerékpártúrákat, télen lejtős rétek domboldala síeléshez és szánkózáshoz is jó lehetőséget nyújt.

A Kanázsvárat, egy XIV. századi várhoz szervesen hozzátartozó kaputorony maradványát a Recsk felől érkezők a hegyhát magaslatán pillanthatják meg, jelzett turistaút vezet fel hozzá.

A település központjában áll az 1804-ben épült barokk stílusú templom, szép oltárképei, építészeti elemei figyelemre méltóak.

A templomtól nem messze a Népművészeti Ház várja a látógatókat, tájjelegű kiállítással, helyben szőtt népművészeti szőttesekkel, ahol ajándék vásárlására is lehetőség van. A Népművészeti Házban külön kiállítás mutatja be Mátraderecske sajátságos geológiai adottságait, és az ezzel kapcsolatos évtizedes kutatásokat.

A községben strandfürdő is található, melynek vize mozgásszervi betegségekre kedvező hatású.

Mátraderecskén található a hazánkban egyedülálló természeti gyógyhely, a széndioxid-szárazfürdő (mofetta), amelynek földből feláramló gázát az Egészségügyi Minisztárium főhatósága gyógytényezővé nyilvánította. A gyógygáz kiválóan alkalmas szív- és perifériás verőérbetegségekben (alsó végtagi érszűkületben) szenvedők, cukorbetegek érszövődményei, érműtétek utáni állapotok kezelésére, egyebek között csontritkulás esetén.

A faluhoz közeleső látványosságok: Siroki várrom, Markazi várrom, Bükkszék (Strand), Eger (Vár, Bazilika), Mártafüred (Sóstó, Kilátó), Kékestető-Parádfürdő (Kocsimúzeum), Galyatető-Recsk (Munkatábor, 54 ha horgásztó). Ezek a helyek élményekben és látványosságokban gazdag kirándulás lehetőséget nyújtanak.

Várjuk Önöket különálló, a község központjában csendes romantikus környezetben teljesen felújított parasztházban 1 négy és 1 három ágyas szobával, teljesen felszerelt konyhával, étkezővel (grillezési, borgácsolási lehetőséggel), kerti terasszal. Zárt udvarba parkolási lehetősé van. Igény szerit sétakocsikázás megszervezhető.

Bővebb információ a www.timeavendeghaz.tk oldalon!

Timea Vendégház paraméterei:

Szoba paraméterei: konyha, tűzhely, mikro, hűtőszekrény, WC, zuhanyzó / fürdőkád, mosógép, TV, rádió

Szállás szolgáltatásai: önellátó, zárt parkoló, sporteszköz-kölcsönzés, kert, udvari tűzhely

Környék szolgáltatásai: élelmiszerbolt, étterem, cukrászda, kávéház, parkoló, buszparkoló, síelés, vadászat, horgászat, sporteszköz-kölcsönzés, természetjárás, erdő/park, strand, gyógyfürdő, uszoda, vízpart, szolárium, szauna, múzeum, kastély, vár, emlékmű, posta, pénzváltás, benzinkút, fodrász, kozmetikai szolgáltatás, egészségügyi szolgáltatás


Booking.com