Bükki Tulipános Ház

Bükki Tulipános Ház (1) Bükki Tulipános Ház (2) Bükki Tulipános Ház (3) Bükki Tulipános Ház (4) Bükki Tulipános Ház (5) Bükki Tulipános Ház (6) Bükki Tulipános Ház (7) Bükki Tulipános Ház (8) Bükki Tulipános Ház (9) Bükki Tulipános Ház (10) Bükki Tulipános Ház (11) Bükki Tulipános Ház (12)
Bükki Tulipános Ház adatai:
cím:
Bükki Tulipános Ház
3414   Bükkzsérc
Rákóczi út 103.
telefon:
20/472-0946
nyitva:
márc. 1. - okt. 31.
szállás típusa:
falusi szálláshely
férőhely:
2 szoba (6 ágy)
tájékoztató árak:
2100-4200 HUF / fő ellátás nélkül
IFA: 100 HUF / fő / éjszaka

Leírás

Településről:

A jelenleg 1088 lakosú települést már 1248-ban királyi oklevélben említik, mint az egri püspökség birtokát. A több mint 750 éves település a Bükki Nemzeti Park déli határán, Mezőkövesdtől 17 km-re és Egertől 25 km-re északkeletre helyezkedik el csodálatos panorámával és hagyományos faluképpel. Zsákfalu, igy átmenő forgalom nem zavarja meg a nyugalmat.

A község felett emelkedő Hódos hegy ormára egy különös természeti képződmény, a Patkó-sziklák vonzzák a tekintetet. Ez a körülbelül 100 méter átmérőjű patkó alakú forma mindig kopár, a körülötte élő növények ezen nem telepednek meg. A legenda szerint ez Szent László királyunk lova patkójának nyoma.

A település és környéke számos pihenési, kikapcsolódási lehetőséget nyújt. A közelben három termálvizes strand, több helyen borospincék, borkóstolási lehetőségek, túrázás és lovaglás is várja a kedves vendégeket.

 

Rólunk:

A falu közel 100 évvel ezelőtti egyik leggazdagabb parasztgazdájának házát ajánljuk, ami műemlék jellegű védettséget élvez. Nagy gondossággal jártunk el a felújításkor. Egyedülálló a külső falakon lévő díszítés, melyeket az eredeti díszek alapján a mezőkövesdi Fehér Tibor fazekas mester készített. A belső terek nagy belmagassága, a mennyezeti gerendázat, a szobákat fénnyel megtöltő szintén eredeti nagy ablakok, a vastag falak szépséget sugároznak. A népi jelleg megtartásával a mai igényeket kiszolgáló ízlésesen berendezett lakrészt kínálunk. Egy 4 személyes vendégszoba Tv-vel, az előtérben étkezővel, hűtőszekrénnyel, fürdőszobával, és külön egy 2 személyes "vadászszoba" áll a vendégek (például egy család, vagy egy közösség rendelkezésére). A  konyha az eredeti épületében , de már a   mai főzési igényeknek megfelelően felszerelt (gáztűzhely, stb.) . Hátul a kerti pihenőhelyen az ún. Kilátó pavilonban a falu idős mesterembere által épített kemencében a kedves vendégek maguk is készíthetnek ételeket, melyhez egyszerű receptekkel, leírással segítünk. Természetesen bográcsozási, grillezési lehetőség mellett.

A vendégek lakrésznek a parasztház eredeti, első részét használják. A ház második része istállóból lett lakórésszé átalakítva. A különlegessége, hogy tartalmaz egy teljes ún. tiszta szobát, amelynek a szépségén kívüli értéke, hogy még az eredeti tulajdonosától , annak elfogadásával került ide. Ez a második lakrész, privát rész, de kérésre, megtekinthető. Az udvaron egy jó vízhozamú kerekes kút van, melynek vize jó minőségű, de fogyasztásra nem alkalmas.

Felszereltség:

  • Kábel tv
  • Színes tv
  • Ágynemű
  • Törölköző
  • Felszerelt konyha (edények, kávéfőző, teafőző, gáztűzhely, hűtőszekrény)
  • Fürdőszoba zuhanyzóval
  • Különálló WC
  • Kerti grill, bogrács, kemence.

Környezet:
Elhelyezkedés a falun belül, központhoz közel, hegyvidéki környezetben, a zsákfalu előnyeivel. A háztól néhány percre van az erdő, természetvédelmi terület. A másik irányban néhány percre kis játszótér, focizási lehetőség. Külön nagy futballpálya van. Rövid sétára COOP üzlet található. A közelben borkóstolás, vásárlási lehetőséggel.
Bükki Tulipános Ház paraméterei:

Beszélt nyelvek: magyar, angol

Szoba paraméterei: konyha, tűzhely, hűtőszekrény, WC, TV, Zuhanyzó

Szállás szolgáltatásai: önellátó, fedett parkoló, kert, udvari tűzhely, grillezési lehetőség, kerti terasz

Környék szolgáltatásai: élelmiszerbolt, étterem, lovaglás, horgászat, természetjárás, erdő/park, strand, gyógyfürdő, posta, benzinkút, &pince látogatás, borkóstolás, állatok

Tagságok: Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP Kártya)

Booking.com