Dinnyési Fertő

Dinnyési Fertő adatai:
cím:
Dinnyési Fertő
Velence
telefon:
306634630
nyitva:
egész évben
Leírás

A Dinnyési Fertő nem is olyan régen még a Velencei-tó szerves része volt, ma is jóformán csak a balatoni vasútvonal és az országút választja el a tó délnyugati részeitől. Védett, biztonságos vizein, nádasaiban számtalan madár talál ideális fészkelő és táplálkozóhelyet.

A tavaszi, de különösen az őszi madárvonulás idején hatalmas récetömegek, s több ezres vadlúdcsapatok gyűlnek össze a vízen.

Az egyik leglátványosabb esemény az őszi vadlibahúzás, amikor is alkonytájban a Fertő melletti földeken táplálkozó húszezer, vagy még több vadlúd behúz a Fertő biztonságot nyújtó vizére, hogy ott töltse az éjszakát. A program során 10-14-féle récefajt, 5-6 vadlúdfajt, nagy kócsagot, szürke gémet, réti sast és még sok egyéb madárfajt lehet megfigyelni.

 

A program során vízálló bakancs, vagy gumicsizma viselete célszerű, és tekintve, hogy sokáig kell egy helyben állni, érdemes jó melegen felöltözni.

Az újonnan felépült madármegfigyelő tornyunk kiváló lehetőséget biztosít a Fertő életébe való bepillantásra. Távcsövünket ne felejtsük otthon!

 

Látogathatóság: csak előzetes bejelentkezés alapján szakvezetéssel.

Megközelítés: vonattal Bp. - Déli pályaudvarról Dinnyés megállóig, majd ott találkozás a szakvezetővel.

További információ: Fenyvesi László, tel.: 30/663-4630

Booking.com