Siklósi Vár

Siklósi Vár adatai:
cím:
Siklósi Vár
7800   Siklós
Vár, Vajda János tér 8.
telefon:
+36 (72) 579427
fax:
+36 (72) 579
típus:
kastély, palota
vár

Leírás

Bezárt a Siklósi Vár!
Hamarosan megkezdődik a Siklósi Vár felújítása, így a közeljövőben, azaz 2011. március 31-én, egy régi-új várkastély várja az ideérkezőket és a helyi érdeklődőket.

Régi-új? Igen, mert a több évszázados építészeti örökség meg fog újulni a XXI. szd. technológiájával, azaz a múlt és a jelen fog találkozni.

E találkozásukkal,  szimbiózisukban  fognak hidat képezni a jövő felé.

 

A felújított várkastély, a reneszánsz építészeti jegyeket fogja magán viselni . Egy gyönyörű reneszánsz stílusú loggia fogja összekötni a jelenlegi és a jövőbeni múzeumi szárnyakat, mintegy átölelve a csodálatos kápolnát.  Érdemes lesz felkeresni 2011-ben a Siklósi Várat, mert nagyon sok új látnivaló és szebbnél-szebb kiállítások várják majd az érdeklődőket. Addig pedig arra bíztatok mindenkit, hogy látogasson el hozzánk jövőre is, mert nem maradnak látnivalók és kiállítások nélkül. A várban bemutatott kiállítások, mint pl. Istókovits Kálmán és Simon Béla képzőművészeti anyaga, valamint a helytörténeti- és vártörténeti anyag,  ill. a méltán népszerű Tenkes kapitánya panoptikum a vár mellett lévő egykori Galériában, kerül elhelyezésre a felújítás időtartamára. Az egykori Galériával szemben lévő, valamikori Simon Béla képtár épületében lesz elhelyezve a Bormúzeum-Vinotéka és a Vadászati kiállítás. A Kesztyű történeti kiállítás anyaga Pécsett kerül bemutatásra. A két kiállító hely, a tervek szerint jövő márciusban nyit. Közvetlenül mellettük megtekinthető a Ferences templom, a csodálatos gótikus freskójával, továbbá az egykori kolostorban kialakított Kerámia Alkotóház kortárs művészeti alkotásai. Ajánlom még a 150 méterre lévő Europa Nostra díjas Malkocs-bej dzsámit is

 

Szeretettel várjuk Önöket jövőre is!

Tisztelettel: Balázs Csaba ügyv.

 

Booking.com