Ócsai Tájház és Turján Ház

Ócsai Tájház és Turján Ház adatai:
cím:
Ócsai Tájház és Turján Ház
2364   Ócsa
Dr. Békési Panyik Andor utca 4-6.
telefon:
304943368
nyitva:
febr. 1. - nov. 30.

Leírás

Az öregfalu központjában, a román stílusú Árpád-kori templom közvetlen szomszédságában találhatjuk az Ócsai Tájház nádfedeles épületeit. A lakóházban bemutatott, jórészt helyben gyűjtött használati tárgyak, munkaeszközök, ruhák és bútorok a száz, kétszáz évvel ezelőtt élt ócsai emberek mindennapi életét tárják elénk. Mindenképpen érdemes megnézni a tekintélyes méretű szövőszéket, amely ma is működik, valamint a kenyérsütéshez használt eszközöket, a kenyérdagasztót és a búboskemencét. A 70 textilbabából álló népviseleti gyűjtemény 19. és 20. századi eredeti ócsai öltözékekből áll. Ha a kiállítás megtekintése meghozza kedvüket, a kézműves foglalkozások keretén belül maguk is hozzáláthatnak néhány egyszerűbb népi technika elsajátításához.

A Turján Házban a környéken hajdan kiterjedt lápvidéket bemutató kiállítás látható.

Túravezetést biztosítunk az égerlápot bemutató Selyem-réti és a lápon átvezető Turján tanösvényhez, valamint az Öreg-hegyi pincesorhoz. Kerékpárok kölcsönözhetők.

 

Nyitva tartás: február 1-től november 30-ig, keddtől péntekig 9-16 óráig, hétvégén és ünnepnapokon 10-17 óráig. Hétfő szünnap.

Belépőjegyek: felnőtt: 650 Ft, kedvezményes: 320 Ft, csoportos: 480 Ft, ócsai lakosoknak: 170 Ft. Rendezvénynapokon + 200 Ft minden belépőjegyre.

Cím: 2364 Ócsa, Dr. Békési Panyik Andor u. 4-6.

Megközelítés: autóval az M5-ös autópályán, vonattal a lajosmizsei vonalon a Kőbánya-Kispesti pályaudvarról, autóbusszal a Népligeti buszpályaudvarról.

További információ: Verbőczi Gyuláné, Erika, tel.: 30/494-3368

E-mail: info@ocsa.tajhaz.hu

www.ocsa.tajhaz.hu

Booking.com