Templom , Kastély , Várkert , Széki tó

Templom , Kastély , Várkert , Széki tó (1) Templom , Kastély , Várkert , Széki tó (2)
Templom , Kastély , Várkert , Széki tó adatai:
cím:
Templom , Kastély , Várkert , Széki tó
Devecser
Leírás

Templom

Devecser város elso temploma már az 1550-es évetol kezdve romokban állt a mai római katolikus templom helyén.
Az 1700-as években újjászervezett devecseri plébániához 12 környékbeli falu római katolikus lakossága tartozott. 1732-ben súlyos pestisjárvány dühöngött Devecserben, számos embert temettek el ekkor a mai templom helyén. Az elso ismert római katolikus plébános Mátéfi István volt.1738 május 15-én szerepelt eloször az anyakönyvekben. Az O idején indult meg a római katolikus templom építése. Elsonek a szentély épült fel, de a torony is állt már 1740 májusában. A templommal egyidejuleg épült a mögötte elhelyezkedo plébánia ház is.
A XVIII. században a rekatolizáció teljes sikert aratott: Devecser lakossága szinte teljes létszámában a római katolikus hitvalláshoz csatlakozott.

Kastély

1986 óta muködik Az Esterházy kastélyban városunk könyvtára. A hosszantartó felújítás során sikerült megtalálni azokat a megoldásokat, amelyek a kastélyt alkalmassá tették a könyvtári funkciók betöltésére. A restaurálással, muemléki értékek feltárásával pedig visszaállíthatóvá vált a várkastély régi hangulata.

Várkert

A devecseri kastély a pápai Esterházy család úriszéke volt. Ok hozattak az országba több különleges fafajtát, melyek némelyike máig ékesíti a parkot. Ebben a csodálatos környezetben került megrendezésre az 1999-es Nemzetközi Kutyakiállítás, remélhetőleg még sok hasonló programnak adhat otthont várkertünk.


Széki tó

Alig 1 percnyi autózás után eljuthatunk a várostól keletre fekvő sokak által kedvelt horgászparadicsomhoz a Széki tóhoz. Aki pihenésre, tökéletes kikapcsolódásra vágyik semmi esetre se hagyja ki!
 

 

 

Booking.com