Sasfészek Apartman

Sasfészek Apartman (1) Sasfészek Apartman (2) Sasfészek Apartman (3) Sasfészek Apartman (4) Sasfészek Apartman (5) Sasfészek Apartman (6) Sasfészek Apartman (7) Sasfészek Apartman (8)
Sasfészek Apartman adatai:
cím:
Sasfészek Apartman
3346   Bélapátfalva
Petőfi u. 2.
telefon:
0036/20/359-2974, 0036/354-400
nyitva:
egész évben
szállás típusa:
falusi szálláshely, magánszálláshely
férőhely:
3 szoba (9 ágy)
tájékoztató árak:
2200-3300 HUF / fő ellátás nélkül
IFA: 200 HUF / fő / éjszaka

Leírás

Bélapátfalva látnivalóit legkönnyebben a Bél-kő tanösvény segítségével fedezhetik fel: a 7 állomásos túra a Bélháromkúti Apátságtól indul, amely az egyetlen magyarországi épségben megmaradt középkori ciszterci apátsági épület. A tanösvény a Bél-kő környékének kultúrtörténetét, a hegy földtani felépítését, növénytársulásait és a sziklagyepek növény- és állatvilágát mutatja be. A tanösvény a Bél-kő megmaradt  815 m magas csúcsán kialakított kilátóhelyen végződik, ahonnan tiszta időben a Tátra csúcsait is megfigyelhetjük.
A tanösvény igazi túraútvonal-csomópontba torkollik, ahonnan a Bükk-fennsíkra, Szilvásváradra, Felsőtárkányba vagy Szarvaskőre is tovább kirándulhatunk.

A horgászat szerelmesei is kellemes napokat tölthetnek a közeli Lak-völgyi-tavat felkeresve.

 

Bélapátfalva környékének legnagyobb látványossága, és turistacsalogató helye a mindössze néhány kilométerre található - a lipicai ménes által nemzetközi hírű - Szilvásvárad, és a településbe torkolló Szalajka-völgy, valamint az erdei, erdészeti múzeum, az egyedülálló Fátyol-vízesés, a pisztrángosok és sütödék, az egycsöves bobpálya és a lovaspálya.

A völgyből megszámlálhatatlanul sok útvonalon barangolhatjuk be a Bükköt; Bánkút, Szarvaskő, Cserépfalu, Répáshuta, Lillafüred felé vezetnek a különböző jelzésű turistautak.


A közeli Szarvaskőre ellátogatva végigsétálhatunk a körtúra jellegű tanösvényen, amely a nagy formagazdagságot mutató bazalt-képződményeivel nyűgözi le a kirándulót. Szarvaskő felett, a meredek sziklaszirt tetején áll az ősi szarvaskői vár romja. A rom tetején kialakított kilátóból nagyon szép a panoráma: látni a Keselyű-bércet, a Tardos-bércet, a kettő között pedig az Eger-patak kanyargós, szurdokszerű bevágását.

 

 

Bélapátfalva távolabbi környékének nevezetességei közé tartozik:

 

·         Eger a híres Várral, a Bazilikával, a Minarettel, a Szépasszony-völggyel és gyönyörű belvárosával.

·         Wellness-fürdőjéről híres Egerszalók.

·         A világörökség részeként számon tartott Aggteleki- és Szlovák-karszt barlangjai, amelyek közül a legismertebb a hazai aggteleki Baradla-barlang.

·         Lillafüred, Magyarország legnagyobb vízesésével.

·         Miskolctapolca, a barlangfürdőjével.
A határon túli látnivalók : dobsinai jégbarlang, Kassa és Rozsnyó városa, a betléri kastély, a tornai és a krasznokhorkai vár.

 

 

 

Kényelmes Bükki szállás a Bélkő-hegy lábánál. Pihenjen a Sasfészek Apartmanban Bélapátfalván, Eger és Szilvásvárad szomszédságában! Vendégeink rendelkezésére áll 3db (2-4 ágyas) szoba, fürdőszoba és felszerelt konyha. Maximum 9 fő elhelyezése biztosított. A parkosított kert és udvar kiválóan alkalmas pihenésre, bográcsozásra, szabadtéri sütés-főzésre. Az autó parkolása udvaron megoldott. Túrázási, kerékpározási, horgászási lehetőség, vidámpark. Étkezési lehetőség 100 méteren belül. További információnkért tekintse meg honlapunkat vagy érdeklődjön telefonon! Üdülési csekket elfogadunk!

 

Ár: 2000 Ft-tól

Tel:30/359-2974, 36/354-400

www.sasfeszek.eu

 

 

Sasfészek Apartman paraméterei:

Szoba paraméterei: konyha, tűzhely, mikro, hűtőszekrény, WC, zuhanyzó / fürdőkád, TV, rádió

Szállás szolgáltatásai: önellátó, zárt parkoló, udvari tűzhely

Környék szolgáltatásai: élelmiszerbolt, étterem, cukrászda, gyorsétterem, parkoló, horgászat, természetjárás, strand, gyógyfürdő, uszoda, vízpart, szolárium, egészségügyi szolgáltatás


Booking.com