Zalakaros

Zalakaros (1) Zalakaros (2) Zalakaros (3) Zalakaros (4)
Zalakaros adatai:
telefon körzetszám:
93
lakosság:
1748 fő
terület:
1717 km2
Leírás


Város.
Megye: Zala megye.
Balaton régió.
Nagykanizsai kistérség.
Lakosok száma: 1748.
Lakások száma: 898.
Terület: 1717 hektár.
Telefon körzetszám: 93.
Irányítószám: 8749.

Ezen változatos vidéken valamennyi Nyugat-Magyarországra jellemző szépség és vonzerő megtalálható; a táj síkság és lankás dombsorok arányos váltakozása; a növényzet erdők, ligetek és virágzó mezők, zöldellő harmóniája, amelyet ritka növényi társulások és védett állatok fel-felbukkanó látványa tesz különösen értékessé. És van egy a hétköznapi emberi értékrend fogalmaival alig meghatározható különös kincs, a föld forrongó mélységeinek becses ajándéka, különféle értékes ásványok oldatával telített, közel 100 C-os gyógyvíz.  

Ez a sokszínűség ma ennek a szerény Közép-Európai térségnek együttes, és egyre csábítóbb vonzereje, amely évente közel egymillió embert késztet arra, hogy otthonát elhagyva felkerekedjen és megfáradt, kimerült vagy beteg szervezetét felfrissítse, pihentesse, gyógyítsa ezzel a delejes erejű vízzel, a békességet nyújtó környezetben.

Az emlékezetes élmény attól válik teljessé, hogy ezen a tájon kedves, mosolygós emberek élnek, akik a munkájukkal járó kötelező udvariasságon túl, az őseiktől örökölt tisztelettel néznek és közelednek a vendég felé. Ez az értés az énjükből fakad; a szív, az érzelem, a tudat legmélyéről.

Gyógyfürdőjének köszönhetően látogatott üdülőhely. A gyógyfürdő Zalakaros határában van, ahol olajkutató fúrások eredményeképpen tört fel 2037 méter mélységből a 96 C-fokos termálvíz az 1960-as évek elején. Hamarosan megkezdődött tervszerű fejlesztése, és ma már tíz szabadtéri és két fedett medence várja a fürdővendégeket. A gyógyvizet elsősorban reumás megbetegedések, mozgásszervi problémák, nőgyógyászati panaszok esetében és baleseti utókezelésre ajánlják.