Szálláshelyek
Wellness hotelek
Vendéglátóhelyek
Fürdők
Települések
Események
Látnivalók
Kitekintő
Múzeumok
Útvonaltervező
Fotógaléria
Fotó feltöltése
Ajánló
Ismertető
Szállásadóknak


Partnereink:


Hévíz

telefon körzetszám:
83
lakosság:
4457 fő
terület:
831 km2
Hévíz (1)
Hévíz (1)


Város.
Megye: Zala megye.
Balaton régió.
Keszthely-Hévízi kistérség.
Lakosok száma: 4457.
Lakások száma: 3383.
Terület: 831 hektár.
Telefon körzetszám: 83.
Irányítószám: 8380.

Hévíz környékét az újőkorszaktól kezdve lakják. Római villák is voltak a környéken, később hunok, keleti gótok, avarok is megtelepedtek a hévízi dombon. A honfoglalás után először 1328-ban említik egy oklevélben, ekkortájt elsősorban bőrök kikészítésére, puhítására használták a hévízet. Gyógyhellyé Hévíz a 18. században vált, ekkor már fürdőház is állt a tó mellett. A múlt század elején már messze földről látogatták. 1857-ben a Festetics család birtokába került a település, ezután kezdődött meg fokozatos kiépülése. Az első fürdőházat gróf Festetics György építtette 1795-ben.

Ma az Állami Gyógyfürdő Kórház, a Gyógyüdülő és Szanatórium várja a Gyógyulni vágyókat. A tó északi részén strandfürdő van a turisták részére. 1946 óta Egregy falu is Hévízhez tartozik.

A gyógyfürdő vízfelülete 44.400 m2, amelyet bővízű forrás táplál. A Gyógy-tó a föld legnagyobb természetes meleg vizű gyógytava. Az állandóan működő forrás meleg vize folyamatosan cseréli a tó vizét és a hőmérsékletet is fenntartja. Így a tó vizének hőmérséklete átlag 33-35 Celsius. A fürdő egyik érdekessége a cölöpökre épített fürdőházak - ami talán egy kicsit Velencét idézi - meghatározva egy építészeti stílust, amely csak Hévízre jellemző. Vize a radioaktív termálvizek közé tartozik, mozgásszervi, ízületi bántalmak, reumás betegségek gyógyítására kiváló. Különleges gyógytényező a tó fenekét több méter vastagságban borító iszap. A gyógyfürdő és a tavat övező égeres parkerdő természetvédelmi terület.

Hévízi szállások:
Spa & Wellness Hotel Fit****, Hévíz
D.D.S Panzió és Apartmanház, Hévíz
Solar Üdülőfalu és Kemping, Hévíz
Feng Shui Wellness Apartmanház Hévíz, Hévíz
Hotel Palace ****, Hévíz
Apartment Pension Rideg, Hévíz
AAA-Apartment 1, Hévíz
Vajda Panzió, Hévíz
ApartmanHotel 5. Évszak, Hévíz
Hotel SANTE, Hévíz