Szálláshelyek
Wellness hotelek
Vendéglátóhelyek
Fürdők
Települések
Események
Látnivalók
Kitekintő
Múzeumok
Útvonaltervező
Fotógaléria
Fotó feltöltése
Ajánló
Ismertető
Szállásadóknak


Partnereink:


Hévíz

telefon körzetszám:
83
lakosság:
4457 fő
terület:
831 km2
Hévíz (1)
Hévíz (1)


Város.
Megye: Zala megye.
Balaton régió.
Keszthely-Hévízi kistérség.
Lakosok száma: 4457.
Lakások száma: 3383.
Terület: 831 hektár.
Telefon körzetszám: 83.
Irányítószám: 8380.

Hévíz környékét az újőkorszaktól kezdve lakják. Római villák is voltak a környéken, később hunok, keleti gótok, avarok is megtelepedtek a hévízi dombon. A honfoglalás után először 1328-ban említik egy oklevélben, ekkortájt elsősorban bőrök kikészítésére, puhítására használták a hévízet. Gyógyhellyé Hévíz a 18. században vált, ekkor már fürdőház is állt a tó mellett. A múlt század elején már messze földről látogatták. 1857-ben a Festetics család birtokába került a település, ezután kezdődött meg fokozatos kiépülése. Az első fürdőházat gróf Festetics György építtette 1795-ben.

Ma az Állami Gyógyfürdő Kórház, a Gyógyüdülő és Szanatórium várja a Gyógyulni vágyókat. A tó északi részén strandfürdő van a turisták részére. 1946 óta Egregy falu is Hévízhez tartozik.

A gyógyfürdő vízfelülete 44.400 m2, amelyet bővízű forrás táplál. A Gyógy-tó a föld legnagyobb természetes meleg vizű gyógytava. Az állandóan működő forrás meleg vize folyamatosan cseréli a tó vizét és a hőmérsékletet is fenntartja. Így a tó vizének hőmérséklete átlag 33-35 Celsius. A fürdő egyik érdekessége a cölöpökre épített fürdőházak - ami talán egy kicsit Velencét idézi - meghatározva egy építészeti stílust, amely csak Hévízre jellemző. Vize a radioaktív termálvizek közé tartozik, mozgásszervi, ízületi bántalmak, reumás betegségek gyógyítására kiváló. Különleges gyógytényező a tó fenekét több méter vastagságban borító iszap. A gyógyfürdő és a tavat övező égeres parkerdő természetvédelmi terület.

Hévízi szállások:
Prestige Ház, Hévíz
Vajda Panzió, Hévíz
Solar Üdülőfalu és Kemping, Hévíz
Hotel SANTE, Hévíz
Apartment Pension Rideg, Hévíz
Feng Shui Wellness Apartmanház Hévíz, Hévíz
Hotel Aquamarin, Hévíz
D.D.S Panzió és Apartmanház, Hévíz
Gelencsér Panzió, Hévíz
ApartmanHotel 5. Évszak, Hévíz