Nagyoroszi Wenkcheim Vendégház

Nagyoroszi Wenkcheim Vendégház (1) Nagyoroszi Wenkcheim Vendégház (2) Nagyoroszi Wenkcheim Vendégház (3) Nagyoroszi Wenkcheim Vendégház (4) Nagyoroszi Wenkcheim Vendégház (5) Nagyoroszi Wenkcheim Vendégház (6) Nagyoroszi Wenkcheim Vendégház (7) Nagyoroszi Wenkcheim Vendégház (8) Nagyoroszi Wenkcheim Vendégház (9) Nagyoroszi Wenkcheim Vendégház (10)
Nagyoroszi Wenkcheim Vendégház adatai:
cím:
Nagyoroszi Wenkcheim Vendégház
2643   Nagyoroszi
Diósjenői Erdészet, külterület
telefon:
20/468-7030
fax:
66/215-759
nyitva:
egész évben
szállás típusa:
vendégház, Erdei Vendégház

Leírás

 

A vendégházak a Börzsöny festői környezetében helyezkednek el, így a csöndes erdei környezet zavartalan kikapcsolódást nyújt az idelátogatóknak.

A vendégházakban történő kényelmes elszállásolást különleges gonddal megtervezett, kialakított szoba, étkező- és társalgóhelyiségek biztosítják. Éttermeinkben nemcsak házias, és vadételekkel várjuk vendégeinket, hanem gasztronómiai különlegességeket is kínálunk (pl. bajai bográcsos pontyhalászlét is  "fővadász" módra a Wenckheim házban). Vendégházaink ideális helyszíne lehet kis létszámú baráti és családi összejöveteleknek, üzleti tárgyalásoknak, konferenciáknak.

A Börzsöny erdős tája, a területen megtalálható gímszarvas-, muflon-, őz- és vaddisznóállomány vadászélményekben gazdag kikapcsolódást, aktív pihenést biztosít a vendégek számára. A térség idegenforgalmi látványosságai - Kemence,  Nógrád, Drégelypalánk, Diósjenő, Királyrét, Szokolya, Nagybörzsöny, Nagymaros, Vác, Balassagyarmat - kellemes kirándulási lehetőséget kínálnak.

Igény szerint vállaljuk szabadtéri grillsütés, gulyás-party, vezetett erdei túrák, vadmegfigyelés, vadászat, lovas kocsizás, lovaglás megszervezését.

 

Festői erdei környezetben találjuk az Ipoly Erdő Zrt. nagyoroszi Wenckheim-ház-át, mely a Börzsöny hegység belsejében, 600 méterrel a tengerszint felett nyújt zavartalan kikapcsolódást az idelátogatóknak.

A Wenckheim-vendégház elődjét eredetileg a Nagyoroszi felett emelkedő hegyekben több ezer hold uradalmi erdőbirtokkal rendelkező és példaértékűen gazdálkodó gr. Berchtold Miklós építette, 1905-ben. Végleges, ma látható formáját 1910-1911 között nyerte el az akkor vadászkastélyként funkcionáló épület. A gróf halála után özvegye az erdőterületet, a vadászati jogot és a kastélyt is a Békés megyei mágnás családból származó, gr. Wenckheim Józsefnek adta el. A szenvedélyes vadász 1930-ban a kastély felett emelkedő 617 méter magas, lapos tetejű Csurgó-fejezet hegyen repülőteret alakítatott ki, első magyar lajstromozású, három üléses, angol sport magánrepülőgépe számára. A számtalan főúri vadászvendéget látott épületet 1945-ben államosították. 1946-49 között vadásztársaságok kezelték, majd a Börzsönyi Állami Erdőgazdaság birtokába került. Jelenleg a jogutód, az Ipoly Erdő Zrt. a ház gondos gazdája.

A korhű stílusban helyreállított és felújított, de a mai modern igényeket is kielé-gítő vendégházban, a kényelmes elszállásolásról 7 darab két ágyas és 1 darab három  ágyas szoba, étkező- és társalgóhelyiségek gondoskodnak. Éttermünkben házias és vadételekkel egyaránt várjuk vendégeinket. A Wenckheim-ház ideális helyszíne kis létszámú baráti és családi összejöveteleknek, üzleti tárgyalásoknak, konferenciáknak. A Börzsöny erdős tája, a területen megtalálható gímszarvas-, muflon-, őz- és vaddisznóállomány vadászélményekben gazdag kikapcsolódást, aktív pihenést biztosít a ház vendégei számára. A térség idegenforgalmi látványosságai kellemes kirándulási lehetőségeket is kínálnak. Vállaljuk vezetett erdei túrák, csoportos kirándulások, vadmegfigyelés, természet- és vadállatfotózás, vadászat, lovas kocsizás, lovaglás megszervezését is.

Megközelítés: 2/A - 2-es úton Budapest-Rétság-Nagyoroszi útvonalon, majd a településen  a vasútállomás után bal kéz felé elkanyarodni, és követni a vendégházat jelző táblát (aszfalt út mellett). A régi laktanya területének elhagyása után kb. 3 km-re - a Pénzásás-nyereg kereszteződésében - ismét bal kéz felé kell tartani, az erdőben tovább emelkedő aszfaltúton.

Nagyoroszi Wenkcheim Vendégház paraméterei:

Szoba paraméterei: WC, zuhanyzó / fürdőkád

Szállás szolgáltatásai: reggeli, félpanzió, teljes ellátás, parkoló, étterem, TV, szauna, kert, társalgó

Környék szolgáltatásai: parkoló, lovaglás, vadászat, természetjárás, erdő/park


Booking.com