Régi Posta Panzió

Régi Posta Panzió (1)
Régi Posta Panzió adatai:
cím:
Régi Posta Panzió
4025   Debrecen
Széchenyi u. 6.
telefon:
06 70 736 1000
nyitva:
egész évben
szállás típusa:
panzió
férőhely:
10 szoba (34 ágy)
tájékoztató árak:
16000-24000 HUF / szoba reggelivel
IFA: 300 HUF / fő / éjszaka

Leírás

Debrecen város egyik legrégibb épületeként maradt fenn a Régi Posta Étterem és Fogadó, melyet az 1690-es években építettek. Több debreceni tűzvészt is átvészelt, de ennek ellenére a 300 év alatt mindvégig megőrizte eredeti funkcióját. Az épület egyben a város legtekintélyesebb patríciusháza volt. A telek, a rajta lévő főbírói házzal és a fogadó épületével jól azonosítható a város egy 1771-es térképén is.

Az épület nagyon komoly helytörténeti és várostörténeti értéket képvisel: a 17. század végén már Diószeghy Sámuelé, aki a város első postamestere volt. A ház egyben városi postaállomásként is működött. Udvari részét árkádos folyosó díszíti, boltozatos pincéi a tulajdonos áruinak őrzését szolgálták. A ház fogadóként is szolgált.

Legnevezetesebb vendége XII. Károly svéd király volt, aki csapataival vereséget szenvedett Nagy Péter cár seregeitől és menekülni volt kénytelen Törökországba. Az Orosz Birodalmat elkerülő úton igyekezett hazafelé, mikor 1714. november 13-án Debrecen városába érkezett, és megszállt a Fogadóban. Elégedetten jegyezte fel, hogy „abban a távoli városban” jól felszerelt könyvtár áll rendelkezésre. A neves eseményt a Füredi Richárd által készített, XII. Károlyt svéd királyt ábrázoló domborműves emléktábla örökíti meg az épület utcai homlokzatán.

A Fogadó

A Régi Posta Fogadó ideális kiindulópont Debrecen város felfedezéséhez, hiszen a belváros szívében található, a Piac utcai korzótól csupán 1 perc távolságra, a Csonka Templom mögött. Közelében számos debreceni nevezetesség, pl. a Nagytemplom, Déry Múzeum, Csokonai Színház, termálfürdő, és több bevásárlóközpont is megtalálható.

A 2011-ben teljesen felújított étterem és fogadó 10 klimatizált szobája, 25 fő kényelmes elhelyezését biztosítja.

A történelmi fogadó 2011-ben teljesen felújított épületében 7 kétágyas, 2 háromágyas szoba és egy svéd királyi lakosztály szerepel. A szobák berendezése tükrözi a 18. század történelmi hangulatát, modern 21. századi stílussokkal fűszerezve, így Magyarországon egyedülállónak tekinthető. A szobák felszereltsége: fürdőszoba zuhanyzóval vagy fürdőkáddal, mosdóval, WC, televízió több mint 30 csatornás adással, telefon, wifi elérhetőség.  Fax, széf a recepción. Igény szerint szobaszerviz.

Rendezvényhelyszín

A Régi Posta Étterem kiváló lehetőségeket nyújt rendezvényekre Debrecen belváros szívében, amely amellett, hogy mindent elkövet avendégei magas színvonalú kiszolgálása érdekében, vállalja személyre szabott rendezvények lebonyolítását, legyen szó céges, családi rendezvényről, esküvőről, vagy csapatépítő tréningről. Éttermünk adottságainak, központi elhelyezkedésének, jó megközelíthetőségének köszönhetően kiválóan alkalmas fogadások, bankettek, családi ünnepek és más jellegű rendezvények lebonyolítására.

A több száz éves patinás történelmi épület 80 fő befogadására képes, kerthelyiségünkben 160 fős rendezvényeket tudunk lebonyolítani.

Egy igazi debreceni étterem

A Régi Posta Étterem debreceni, magyaros stílusú pince étterem, mely különleges atmoszféráját a XXI. században történelmi múltja adja. Ezt a különös hangulatot érezhetik az ide látogató vendégeink, és megbizonyosodhatnak róla, hogy az étterem teljesen felújított épülete megőrizte értékeit a mai kor elvárásainak megfelelően.

Különleges kerámia edényekben tálalt, igazi tradicionális ízekkel, hazai minőségi alapanyagokból készített ételekkel, magas gasztronómiai igényeket kielégítő konyhával csábítja vendégeit, melyre a garancia séfünk Boros László mesterszakács.

Az étterem egyrészt a'la carte étkezési lehetőséget kínál, másrészt ideális egy kellemes hangulatú kikapcsolódásra, üzleti megbeszélésekhez, baráti találkozók, ünnepségek, kerti grill partik megrendezésére, szabadtéri bográcsos est, és állófogadások, rendezvények megvalósítására.

Éttermünk 80 fő befogadásra képes, kerthelyiségünkben szabadtéri pult, grill, kemence és 29 asztal található, ahol 160 fő kényelmes időtöltésére ad lehetőséget.

Nyáron kemencében sült ételeket kínálunk vendégeinknek, melyet kellemes árnyékos kerthelyiségünkben fogyaszthatnak el.

És a hamisítatlan debreceni hangulatot, élő cigányzene fokozza.

Látogasson el éttermünkbe, élvezze a történelmi helyszínt megőrzött hangulatot, a tradicionális magyar íz harmóniát, a kerámia bögrébe felszolgált magyar borainkat, és engedje meg, hogy a lehető legtöbb alkalommal „Jó étvágyat!” kívánjunk Önnek!

 

Régi Posta Panzió paraméterei:

Beszélt nyelvek: magyar, angol, német

Szoba paraméterei: WC, zuhanyzó / fürdőkád, TV, légkondicionált

Szállás szolgáltatásai: WC, zuhanyzó/fürdőkád, reggeli, félpanzió, teljes ellátás, zárt parkoló, étterem, TV, mozgássérült-barát, széf, bankártya elfogadás

Környék szolgáltatásai: élelmiszerbolt, étterem, cukrászda, gyorsétterem, kávéház, parkoló, golf, tenisz, lovaglás, vadászat, horgászat, csónakázás, természetjárás, erdő/park, strand, gyógyfürdő, uszoda, vízpart, szolárium, szauna, múzeum, emlékmű, színház, mozi, állatkert, vidámpark, szolgáltatások gyerekeknek, posta, pénzváltás, benzinkút, fodrász, kozmetikai szolgáltatás, egészségügyi szolgáltatás


Booking.com