Decs látnivalói

Decs látnivalói adatai:
cím:
Decs látnivalói
Decs
Leírás

A Tolna megyei Sárköz "fővárosa" címmel büszkélkedő település hosszú idő óta ismert a fennmaradt népi örökség iránt érdeklődő turisták között bel- és külföldön egyaránt. Célunk ezen ismertség kibővítése, a megújult kínálatunk szélesebb körben való terjesztése.

Tájház

100 éves hagyományos sárközi parasztház, melyben a régmúlt idők mindennapjait bemutató kiállítás kapott helyet. Az eredeti berendezési- és használati tárgyakon kívül az egyedülállóan gazdag népviselet darabjai is megtekinthetők itt. Az épületben foglalkoztató terem is található, valamint zsűrizett népművészeti termékek vásárolhatók.

Babamúzeum

Eredeti kiegészítőkkel és anyagokkal készített népviseletbe öltöztetett babák kiállítása, színes, érdekes tárlatvezetéssel. A születéstől a halálig bemutatja a Sárköz népének szokásait, viseleteit.

Kézműves bemutatók /aktív részvétellel/

Igény szerint az alábbi mesterségek szakavatott ismerői tartanak bemutatót, valamint lehetőséget biztosítanak rá, hogy az érdeklődők is kipróbálják az egyszerűbb műveleteket: szövés, hímzés, agyagozás, gyöngyfűzés, kosárfonás. Zsűrizett népművészeti termékek vásárlására is lehetőség van.

Cserenci Vadászkastély és Vadaspark

A Decstől kb. 4 km-re fekvő látványosság egy trófeákból, halászati- és vadászereklyékből álló kiállítást foglal magában, egy körülkerített területen a helyi vadállomány élő példányait lehet megcsodálni természetes környezetükben. Megközelíthető busszal, gépkocsival vagy igény szerint lovaskocsival.

Borkóstolás, pincelátogatás

A Szekszárdi Történelmi Borvidék részeként a "decsi hegyen" és a Szekszárd környéki szőlészetekben kiváló minőségű borok készülnek. Számos rangos borversenyen érnek el helyezést a helyi szőlősgazdák termékei. Több gazda is vállalja borkóstolók lebonyolítását.

Egyéb látnivalók

Érdemes kiemelni még a helyi építészeti értékeket, melyek megcsodálhatóak a falut járva. Az egykori meggazdagodott sárközi polgárok  házai, és templomaink, különösen a műemléknek nyilvánított XV. századi alapokkal rendelkező református templom kiegészítő látványosságot jelentenek. Az érdeklődőknek alkalmat biztosítunk népviseletbe öltöztetésre és helyi ételspecialitások megkóstolására. Igény szerint, (megfelelő csoportlétszám mellett) táncos, étkezéssel egybekötött folklórprogramot, sárközi lakodalmas programot szervezünk.

 

További információ :

 

06/20/468-3234 - Szili Istvánné

06/30/360-2127 - Himicsné Nagy Brigitta


 

Booking.com